maanantai 31. elokuuta 2015

Kesämuistoja Münchenistä

Kävin kesällä poikani kanssa minilomalla Münchenissä. Olin luvannut lapsille, että alakoulun jälkeen mennään matkalle Eurooppaan, matkakohteen saa alakoulusta yläkouluun siirtyvä päättää itse, toki matkakassa huomioiden, Norjaan ei ole varaa... eikä moneen muuhunkaan paikkaan, valitettavasti. Kyseessä on Ä-luokan matka, matkaseurana äiti, ei muita. Pojan valinta osui Müncheniin, ja München osoittautuikin oivaksi matkakohteeksi!

Saksan yllä oli tuolloin kaikkien aikojen helleaalto, joten turistina olo oli ajoittain tukalaa, mutta toki jaksoimme tutustua kaupunkiin. Saksassa mitattiin meidän siellä ollessa kaikkien aikojen lämpöennätys, 40,3 astetta. Ensi kesänä taitaa olla Lontoon vuoro, tytär on alustavasti ilmoittanut haluavansa sinne. Siellä tuskin on näin kuuma, vaan kosteaa voi olla sielläkin.

Tässä vähän kuvamuistoja matkalta:

Karls Platz, kuumaa ja kosteaa

Innostuin palmuista, ihan kuin ulkomailla!

Värien kirjoa Viktualienmarktilla. Tänne tultiin etsimään Milka-suklaamaailmaa, mutta onneksi se oli korjauksen vuoksi kiinni, olisivat suklaat menneet liemevään muotoon lähemmäs 40 asteen helteessä :) 

Viktualienmarktilla tämäkin, paikallinen "juhannussalko"

Englischer Garten, taustalla Frauenkirchen kaksoistornit

Allianz Arena, harmillisesti fanishoppi meni kiinni aivan nenämme edestä. Julkisivu vaihtaa väriä, kotijoukkue Bayern Münchenin väri on punainen, mutta valittavana on 16 miljoonaa muuta värisävyä. 

Aamulenkkimaisemia. Hotellimme oli lähellä Theresienwieseä, jolla järjestetään Oktoberfest. Kiersin kenttää ympäri ja siellä näin Bavarian, Baijerin maallisen suojelupyhimyksen. Miten voi olla maallinen ja pyhimys? Baijerissa voi.

Oktoberfestin pääsisäänkäynnin kohdalla on muistomerkki, jolla halutaan kunnioittaa 26.9.1980 pommi-iskussa kuolleiden uhrien muistoa. Iskussa kuoli 13 ihmistä, heidän joukossaan pommi-iskun tekijä, jonka nimeä ei ole kaiverrettu muistomerkkiin, vaan merkissä on 12 uhrin nimet. Muistomerkkiä uudistettiin vuonna 2008, nyt sitä ympäröi ruostuneesta teräksestä tehty seinämä aikaisemman luonnonkiviseinämän sijaan. Vuonna 2014 ryhdyttiin uudelleen selvittämään, toimiko tekijä yksin vai osallistuiko tähän sodanjälkeisen Saksan pahimman terroriteon suunnitteluun ja toteutukseen muitakin.

BMW-Haus, teinin ehdoilla matkatessa autoihin tutustuttiin pitkään ja hartaasti.

BMW:n pääkonttori, rakennus muodostuu neljästä "sylinteristä".

Olisikohan tämä BMW 1500? BMW:n "uutta sarjaa" kuitenkin 1960-luvulta. Nätti kuin mikä.
BMW:n museossa on näytteillä kuvia ylpeistä autojen omistajista ja heidän autoistaan. Kuvaan oli usein päässyt myös lapsi tai koira. Jotenkin liikuttavia, enää ei autoista oteta perhekuvia. Hmm, tai ehkä jotkut ottavat?

Tällä autolla Pierce Brosnan huristeli ensimmäisessä Bond-seikkailussaan Golden Eye.

Eikö tässä kellossa ole jotain hassusti? Or is it just me?

Ressu puuttuu.
Deutsches Museum, maailman suurin tekniikan ja luonnontieteiden museo, enkä epäile yhtään, museota riitti eikä kaikkea jaksettu katsoa. Innokas näyttelyvalvoja esitteli meille muun muassa puhelinten toimintaa; hyvin mielenkiintoista, jos on kiinnostunut puhelinten toiminnasta.

Vahtileijona

Schloss Nymphenburg ulkoapäin, posliinikokoelmaan tutustuminen jäi toiseen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti