sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Kätten töitä

Joskus ennen (lue: ennen lasten syntymää) eli viime vuosituhannella olin kovin innokaskin käsitöiden tekijä. Työläin ikinä tekemäni käsityö on tässä:


Ilves, pusero on tehty Florica-langasta Novitan ohjeella
Otin puserosta jopa kuvan, kun siinä alkaa jo olla reikiä (joita en osaa paikata) enkä varmaan enää ikinä ryhdy näin suuritöiseen puuhaan. Resoreja varten opettelin myös neulomaan palmikoita, kun en niitä ollut koskaan tätä ennen tehnyt. Ja vieläkin palmikot saavat puikot toisinaan ristiin, joskus en vaan ymmärrä, miten päin apupuikon kuuluu mennä, mutta palmikoita olen neulonut tämän jälkeenkin. Ja jos kiinnostaa, niin taitaa olla vielä ohje tallella, siitä vaan puikot heilumaan.


Esikoisen vauva-aikana ostin kaksi ristipistotaulua, joista sain toisen valmiiksi. Se oli helppoa, vauva makasi tyytyväisenä ja minä ompelin ristipistoja tyytyväisenä ja taulu valmistui. Sitten syntyi toinen lapsi ja toinen taulu jäi kesken, edelleen vauva makasi enimmäkseen tyytyväisenä, mutta nyt oli esikoisella vauhti päällä, eikä enää ollutkaan niin helppo keskittyä ristipistoihin. Sitten tuli vielä ikänäkö...  Mutta kuten näkyy, ei tästä toisestakaan taulusta paljon puutu, mutta tässä vaiheessa se on ollut jo monta vuotta.

Vaiheessa
Nykyään keskitynkin sukkiin ja lapasiin ja kaulatuubeihin; on jotain toivoa saada työ valmiiksi, kun kutoo paksusta langasta seiskan puikoilla yksinkertaista patenttia. Tai kun kutoo tarpeeksi pieniä juttuja, kuten sukkia ja lapasia. Vielä kun jaksaisi kutoa sen toisenkin, että tulisi pari.

Tuubi, tässä vielä vaiheessa, nyt jo kaulassa :) Lankana teetee baleno


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti